Activitats gastronòmiques

Coneix una mica més el que es viurà al Palamós Gastronòmic 2018!

La gastronomia esdevé la protagonista del mes d’octubre a Palamós. A part de poder degustar la gastronomia local gràcies als menús gastronòmics que ofereixen els restaurants o poder fer petits “tastets” de Palamós anant de Tapes pel municipi, us convidem a fer visites guiades als nostres tallers, a participar en una mostra de cuina en directe o en tallers de cuina per aprendre a treure el màxim profit dels vostres plats. Aquí us presentem totes les activitats d’aquest Palamós Gastronòmic.

Durant tot el mes
Menús i tapes gastronòmics

Menús gastronòmics i tapes dels restaurants i tavernes de Palamós maridats amb vins de la D.O Empordà

Dijous 4 d’Octubre

De 15.15 a 16.45 – Tallers de divulgació del peix fresc desembarcat al port de Palamós per a un consum i una pesca responsables. Taller del projecte Palamós Peix.

Gratuït.  Places limitades cal inscripció prèvia al tel. 972600424.

Organitza: Museu de la Pesca Amb el suport de: GALP Costa Brava, Generalitat de Catalunya Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i  Fons Europeu Marítim i de la Pesca

Divendres 5 d’Octubre

16.30 – 17 h i 17.30 – Visita guiada a la subhasta del peix de Palamós

Preu: 1,5 € places limitades. Informació i venda de tiquets al Museu de la Pesca  tel. 972600424. Organitza: Museu de la Pesca amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós

20 h – Show cooking de cuina marinera amb peix de la Confraria de Pescadors de Palamós i degustació dels plats acompanyat de vi DO Empordà i cervesa Inèdit Damm.

Preu: 20 €. Places limitades. Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24. Organitza: Museu de la Pesca – Espai del Peix

Dissabte 6 d’Octubre

12 h – Visita guiada al Claustre del Mas del Vent amb tast de productes de la Finca Brugarol. Preu: 20€. Menors de 16 anys 10 €. Places limitades.Venda de tiquets: Museu de la Pesca, moll pesquer s/n  T972600424. Organitza: Focus Engelhorn. Col·labora: Ajuntament de Palamós – Museu de la Pesca

19 h – Tast i presentació dels vins del Celler d’en Guilla de Rabós d’Empordà. Filosofia, producció i tast guiat pel seu enòleg. La Barberia, taverna empordanesa. Preu 5€. S’agraeix reserva prèvia al telf 650540446-616975976 / taverna@tavernacalbarber.cat. Organitza: Taverna Cal Barber. Taverna típica empordanesa

20 h – Show cooking de cuina marinera amb peix de la Confraria de Pescadors de Palamós i degustació dels plats acompanyat de vi DO Empordà i cervesa Inèdit Damm.

Preu: 20 €. Places limitades. Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24. Organitza: Museu de la Pesca – Espai del Peix

Diumenge 7 d’Octubre

De 10  a 14 h i de 16 a 19 h – Entrada gratuïta al Museu de la Pesca.

Preu: gratuït. Organitza: Museu de la Pesca.

Dijous 11 d’Octubre

15.15 a 16.45 – Tallers de divulgació del peix fresc desembarcat al port de Palamós per a un consum i una pesca responsables. Taller del projecte Palamós Peix.

Gratuït.  Places limitades cal inscripció prèvia al tel. 972600424.Organitza: Museu de la PescaAmb el suport de: GALP Costa Brava, Generalitat de Catalunya Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i  Fons Europeu Marítim i de la Pesca

Dissabte 13 d’Octubre

17 h – Visita guiada al Museu de la Pesca. Preu: visita guiada gratuïta + tarifa d’entrada Places limitades informació i reserves 972600424

Organitza: Museu de la Pesca

20 h – Vi de lletres suculent. Tast de formatges i vins maridats pel poeta Josep Pedrals i la sommelier Clara Antúnez.Lloc: Capella del Carme. Preu 23 €. Informació i reserves a l’Oficina de Turisme (Pg del Mar s/n – 972 600 550). Caldrà pagament en efectiu abans del dia de l’activitat. Aforament màxim 40 pax. Es necessitarà un mínim de 15 inscrits per realitzar l’activitat. Organitza: Àrea de Turisme i Promoció econòmica de l’ajuntament de Palamós Col.laboració: La gastronòmica, Carnisseria Arnall, Formatges Montbrú, Brugarol, Can Sais,  Celler d’en Marc i Àrea de Cultura de l’ajuntament de Palamós

20 h – Presentació i tast dels productes Mooma de Torroella de Montgrí. Filosofia i procés d’elaboració dels sucs, sidres i licors de poma. La Barberia, taverna empordanesa. Preu 5€. S’agraeix reserva prèvia al telf 650540446 – 616975976 / taverna@tavernacalbarber.cat. Organitza: Taverna Cal Barber. Taverna típica empordanesa

20 h – Show cooking de cuina marinera amb peix de la Confraria de Pescadors de Palamós i degustació dels plats acompanyat de vi DO Empordà i cervesa Inèdit Damm.

Preu: 20 €. Places limitades. Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24. Organitza: Museu de la Pesca – Espai del Peix

Diumenge 14 d’Octubre

12 h – Visita guiada a les barques del peix.

Lloc: Museu de la Pesca. Preu: gratuït, aforament limitat, informació i reserves 972 60 04 24. Organitza: Museu de la Pesca

12 h – Vermut entre vinyes al Celler d’en Marc. Aperitiu-vermut amb el tast del vins del Celler. Lloc: Celler de Can Marc (Punt de trobada 11.45 davant la fàbrica Hutchinson). Preu: 15 €/ adult – 5€/ nens. Informació i reserves a l’Oficina de Turisme (Pg del Mar s/n – 972 600 550). Caldrà pagament en efectiu abans del dia de l’activitat.  Es necessitarà un mínim de 25 inscrits per realitzar l’activitat. Organitza: La gastronòmica i Celler d’en Marc. Col·labora: Àrea de Turisme i Promoció econòmica de l’ajuntament de Palamós

Divendres 19 d’Octubre

16.30 – 17 h i 17.30 – Visita guiada a la subhasta del peix de Palamós.

Preu: 1,5 € places limitades. Informació i venda de tiquets al Museu de la Pesca  tel. 972600424. Organitza: Museu de la Pesca amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós

19 h – Imatges que fan parlar: La historia dels nostres “xiringuitos”.

Lloc: Museu de la Pesca

Preu: gratuït, aforament limitat. Organitza: Museu de la Pesca

19 h – Tast de vins “Relíquies amb queixalada”. Restaurant Macabeu. Places limitades (15 pax). Preu 20€. Cal reserva prèvia a: macabeupalamos@gmail.com o al telf 972 314 559. Organitza: Restaurant – Taverna Macabeu

20 h – Show cooking de cuina marinera amb peix de la Confraria de Pescadors de Palamós i degustació dels plats acompanyat de vi DO Empordà i cervesa Inèdit Damm.

Preu: 20 €. Places limitades. Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24. Organitza: Museu de la Pesca – Espai del Peix

Dissabte 20 d’Octubre

10.30 h – Taller de salar anxoves a càrrec de Conserves Els Bomba.

Lloc: Espai del Peix. Places limitades (25 pax). Preu 10€. Informació i reserves a l’Oficina de Turisme (Pg del Mar s/n – 972 600 550). Caldrà pagament en efectiu abans del dia de l’activitat. Caldrà un mínim de 10 inscrits per realitzar l‘activitat. Organitza: Peixos Bomba. Col·labora: Àrea de Turisme i Promoció econòmica de l’ajuntament de Palamós i Museu de la Pesca – Espai del Peix.

17 h a 18.30 – Taller de cuina. “Cuina amb sofregits” de la mà d’en Toni Izquierdo del Restaurant Mas dels Arcs.

Lloc: Espai del Peix. Preu: 10€. Places limitades (50 pax). Informació i reserves a l’Oficina de Turisme (Pg del Mar s/n – 972 600 550). Caldrà pagament en efectiu abans del dia de l’activitat. Organitza: Restaurant Mas dels Arcs. Col·labora: Àrea de Turisme i Promoció econòmica de l’ajuntament de Palamós i Museu de la Pesca – Espai del Peix.

19 h – Vi i música. Tast i presentació dels vins d’en RIM. Vins naturals, ecològics i biodinàmics. Mentre tastem els seus vins i escoltem les explicacions de l’enòleg i elaborador es gaudirà de música en directe. La Barberia, taverna empordanesa. Preu 9€. S’agraeix reserva prèvia al telf 650540446 – 616975976 / taverna@tavernacalbarber.cat. Organitza: Taverna Cal Barber. Taverna típica empordanesa

20 h – Show cooking de cuina marinera amb peix de la Confraria de Pescadors de Palamós i degustació dels plats acompanyat de vi DO Empordà i cervesa Inèdit Damm.

Preu: 20 €. Places limitades. Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24. Organitza: Museu de la Pesca – Espai del Peix

Diumenge 21 d’Octubre

11 h – Visita guiada al Celler de Can Sais amb presentació de nous vins. Lloc: Celler Can Sais. Durada aprox 1,5 – 2h. Preu: 10 €. Informació i reserves 972 31 80 33 (Celler Can Sais). Organitza: Celler Can Sais

11 h – Degustació de vins de la finca Bell-lloc – Brugarol amb maridatge amb formatges de cabra de la marca Brugarol. Lloc: Finca Bell-lloc . Preu: 15€. Informació i reserves Finca Bell-lloc: 972 316 203. Cal reserva prèvia. Aforament màxim 25 persones. Organitza: Finca Bell-lloc – Brugarol.

Divendres 26 d’Octubre

15 h – Mestres dels Fogons: Intercanvi de cuines marineres del Golf de Lleó (França) i la Costa Brava.

Lloc: Espai del Peix. Preu: Gratuït. Organitza: Museu de la Pesca. Col·labora: Parc Natural Marí del Golf de Lleó

16.30 – 17 h i 17.30 – Visita guiada a la subhasta del peix de Palamós.

Preu: 1,5 € places limitades. Informació i venda de tiquets al Museu de la Pesca  Tel. 972600424. Organitza: Museu de la Pesca amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós

18 h – Taller de salar anxoves a càrrec de Conserves Els Bomba.

Lloc: Espai del Peix. Places limitades (25 pax). Preu 10€. Informació i reserves a l’Oficina de Turisme (Pg del Mar s/n – 972 600 550). Caldrà pagament en efectiu abans del dia de l’activitat. Caldrà un mínim de 10 inscrits per realitzar l‘activitat. Organitza: Peixos Bomba. Col·labora: Àrea de Turisme i Promoció econòmica de l’ajuntament de Palamós i Museu de la Pesca – Espai del Peix.

20 h – Show cooking de cuina marinera amb peix de la Confraria de Pescadors de Palamós i degustació dels plats acompanyat de vi DO Empordà i cervesa Inèdit Damm.

Preu: 20 €. Places limitades. Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24. Organitza: Museu de la Pesca – Espai del Peix

Dissabte 27 d’Octubre

12 h – Taller de cuina de peix per a famílies. Apreneu a fer un plat de peix des del principi! Reconèixer l’espècie, netejar-la, afegir-hi els ingredients i cuinar-la.

Preu: 10 €. Preu Menor acompanyat d’un adult: 2,5 €. Gratuït amb el carnet del Club Súper 3 per als Súpers (han de venir amb un acompanyant adult). Places limitades. Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24. Organitza: Museu de la Pesca – Espai del Peix

19 h – Vi i màgia. Presentació i tast del celler Arché pagès combinat amb el mag Daniel’s. Vins que apareixen i desapareixen. La Barberia, taverna empordanesa. Preu 9 €. S’agraeix reserva prèvia al telf 650540446 – 616975976 / taverna@tavernacalbarber.cat. Organitza: Taverna Cal Barber. Taverna típica empordanesa

20 h – Show cooking de cuina marinera amb peix de la Confraria de Pescadors de Palamós i degustació dels plats acompanyat de vi DO Empordà i cervesa Inèdit Damm.

Preu: 20 €. Places limitades. Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972 60 04 24. Organitza: Museu de la Pesca – Espai del Peix